مرتضی صبوری فرد ضمن اشاره به این موضوع که تولیدات بار اول و حمایت از آن ها به ایجاد فرصت های جدید صادراتی برای کشور منجر می شوند، تصریح کرد: تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه ی تولیدات بار اول و محصولات دانش بنیانی، حمایت گر خوبی بود و دولت ها در این راستا گام برداشته اند.

حمایت از تولیدات بار اول و ایجاد فرصت های جدید صادراتی برای کشور

طرح تولید بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و قانون ترک تشریفات مناقصه، نتایج مثبتی فراوانی برای کشور داشته است. به نحوی که زمینه برای بازارسازی برای دانش بنیان ها فراهم و تولیدات بار اول به سازمان ها و شرکت های دولتی عرضه شده است.

به زعم بسیاری، در غیاب طرح های حمایتی مانند قانون ترک تشریفات مناقصه و تولیدات بار اول، دانش بنیان ها نمی توانستند در لیست ارائه دهندگان خدمات و کالاها به شرکت های دولتی حضور پیدا کنند.

به زعم بسیاری از کارشناسان، بازار داخلی یک فضای تمرینی برای محصولات دانش بنیان و تولیدات بار اول است که بتوانند به بازارهای جهانی راه پیدا کنند و برای کشور ارزآوری داشته باشند.

کارشناسان اعتقاد دارند، رشد اقتصادی کشور، خنثی سازی تحریم ها و رفع نیازهای داخلی به اقلام راهبردی در گروی حمایت از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول است. اما شرطش این است که با سودجویان مقابله کنیم و بستری به وجود بیاوریم که دانش بنیان های واقعی از تسهیلات پیش بینی شده بهره مند شوند.

نظرات دکتر مرتضی صبوری فرد را به عنوان یک کارشناس ارشد انرژی در خصوص لزوم حمایت از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول و فواید این امر برای کشور جویا شدیم که حاصلش را در ادامه می خوانید.

صبوری فرد ضمن اشاره به این موضوع که تولیدات بار اول و حمایت از آن ها به ایجاد فرصت های جدید صادراتی برای کشور منجر می شوند، تصریح کرد: تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه ی تولیدات بار اول و محصولات دانش بنیانی، حمایت گر خوبی بود و دولت ها در این راستا گام برداشته اند.

وی ادامه داد: به ویژه، دولت فعلی اقدامات اساسی در زمینه ی استفاده از تولیدات بار اول انجام داده است. این حمایت ها، دانش بنیان ها را تشویق کرده که با قدرت در راستای رفع نیاز کشور به اقلام راهبردی و استراتژیک گام بردارند.

صبوری فرد گفت: حمایت از دانش بنیان ها و تولیدات بار اول بستری فراهم می کند که نخبگان داخلی به فعالیت بپردازند و تولید اقلام راهبردی و تحریمی را در دستور کار قرار دهند. بنابراین، خنثی سازی تحریم ها پیگیری می شود. زیرا دشمن نمی تواند از این منظر به ما ضربه بزند و با تحریم های صنعتی مانع رشد کشور شود.

وی ادامه داد: در ابتدای انقلاب بسیاری از پالایشگاه های کشور به خاطر تحریم ها و جنگ تحمیلی ضربات سنگینی را متحمل شدند. اما امروز به لطف شرکت های دانش بنیان از شرایط خوبی برخورداریم و حتی می توانیم به تجهیز پالایشگاه های فراسرزمینی بپردازیم و این دستاورد بزرگی است.

این کارشناس ارشد انرژی گفت: نمونه های موفق دانش بنیانی در کشور داریم که توانسته اند به بازارهای جهانی راه پیدا کنند و به خلق فرصت های صادراتی جدید برای کشور بپردازند. تداوم این روند و افزایش دستاوردهای دانش بنیانی در کشور نیازمند حمایت های جدی است.

صبوری فرد گفت: اعمال قانون ترک تشریفات مناقصه و طرح تولیدات بار اول معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری کمک زیادی به رشد دانش بنیان ها می کند و امیدواریم دولت سیزدهم با رویکرد مثبتی که به دانش بنیان ها دارد، بتواند بسترساز تحولات مهمی در حوزه ی رشد صنعتی در کشور باشد.

وی ادامه داد: اگر در دولت قبلی نیز به جای اینکه وقت و انرژی کشور را صرف مذاکرات کنیم، به صورت همزمان بر تقویت صنایع و استفاده از توانمندی های داخلی متمرکز می شدیم، نتایج بهتری به دست می آمد. هشت سال عقب افتادگی در زمینه ی استفاده از دستاوردهای دانش بنیانی را باید با حمایت جدی از تولیدات بار اول جبران کنیم.

این کارشناس ارشد انرژی توضیح داد: الان کشورمان در شرایطی قرار گرفته است که در معادلات منطقه و در برخی موارد جهان تعیین کننده است. نه تنها توانسته ایم با اتکا به ظرفیت های داخلی به خنثی سازی

تحریم ها بپردازیم، بلکه از طریق صدور خدمات فنی و مهندسی و صادرات غیرنفتی کشور را در جایگاه خوبی قرار داده ایم. این موارد دستاورد بزرگی برای دولت سیزدهم محسوب می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.